Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Зубкевич  Петро, користувач 1ua
Петро Зубкевич
Тема: Свято-Успенський чоловічий монастир с. Липки

Свято-Успенський чоловічий монастир

с. Липки Гощанського району Рівненської області

 

Біля цілющого джерела поблизу села Липки Гощанського району  з 1921 року діяв Свято-Успенський скит від Почаївської Лаври. У 1961 році храм-скит було зруйновано. Неушкодженою залишилась тільки капличка, а в ній - джерельна криничка. З 1990 року починається відродження святині уже як чоловічого монастиря УПЦ.

Офіційним днем відкриття Липенського Свято-Успенського чоловічого монастиря вважається 27 лютого 1992 року, коли було освячено престол першої невеликої церкви на честь Іова Почаївського. Для будівництва цього храму у 1991 році подарувала свою дерев’яну  хату жителька села Хотинь Березнівського району Ганна Василівна Гуріна

У 1997 році збудовано двоповерховий корпус на 14 кімнат для монастирської братії. У 1999 році розпочато будівництво головного храму монастиря на честь Живоносного Джерела Божої Матері, всередині якого зараз проводиться художній розпис. У 2006 році завершено спорудження ще одного двоповерхового корпусу монастиря, в якому розміщено трапезну. Біля цілющого джерела розташована купальня.

8 вересня 2011


1


  Закрити  
  Закрити